Saengseon jeon, 생선전 [seng-son-dzon]
Paistettujen kalaviipaleiden tuoksu kertoo juhlan lähestyvän. Niitä on tapana syödä uutena vuotena, sadonkorjuujuhlan aikaan sekä muistotilaisuuksissa. Tällöin korealaiset matkustavat kotiseudulleen, ja maut ja tuoksut tuovat mieleen lapsuuden.
Dubu jeon, 두부전 [du-bu-dzon]
Suomalaisista marketeista löytää nykyään monenlaista tofua. Paistettuja tofuviipaleita helpompaa välipalaa tai lisuketta on vaikea löytää.
4 annosta
30 min
Ainekset
Kaksi 250 g pakettia tofua
400 g kuhafilettä
8 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
8 rkl ruokaöljyä
Dippikastikkeen ainekset
4 rkl soijakastiketta
½ tl hienonnettua kevätsipulia koristeeksi
½ tl hienonnettua punaista chiliä koristeeksi
Ainesten esikäsittely
1 Leikkaa tofu 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja kuhafileet 5 cm levyisiksi viipaleiksi.
2 Kuivaa tofu- ja fileepalat talouspaperilla.
3 Lisää suolaa tofupalojen päälle. Lisää suolaa ja pippuria kuhapalojen päälle.
4 Vatkaa kananmunat.
Valmistusohjeet
1 Kuumenna paistinpannu ja lisää 2 rkl ruokaöljyä.
2 Paista tofua kunnes väri muuttuu kelta-ruskeaksi.
3 Pyöritä kuhapaloja vehnäjauhoissa ja kasta sitten kananmunassa.
4 Lisää 2 rkl ruokaöljyä paistinpannulle ja paista kuorrutetut kuhapalat.
5 Nauti dippikastikkeen kanssa.