Riisi- ja kasvissekoitus

Bibimbap, 비빔밥 [bi-bim-bap]

Vielä kymmenen vuotta sitten Suomessa ei ollut yhtään korealaista ravintolaa. Nykyään niitä on useita ja bibimbap on kaikkien ruokalistoilla. Kyseessä on varsin yksinkertainen ruokalaji, kun vain jaksaa pilkkoa pieneksi kasvikset ja asetella ne kauniisti. Myös jotkin kiinalaiset ja japanilaiset ravintolat tarjoavat bibimbapia.

4 annosta
1 tuntia 30 min

Ainekset
6 dl riisiä
120 g naudan sisäpaistia
6 siitakesientä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 rkl suolaa
200 g tuoretta pinaattia
4 kananmunaa

Marinadikastikkeen ainekset
1 rkl soijakastiketta
½ rkl sokeria
2 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl murskattua valkosipulia
½ tl puristettua inkiväärin mehua
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä
⅛ tl jauhettua mustapippuria

Kastike pinaattia varten
½ rkl soijakastiketta
1 tl hienonnettua kevätsipulia
½ tl murskattua valkosipulia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä

Tulinen kastike bibimbapiin
5 rkl korealaista chilitahnaa
1 rkl vettä
½ rkl hunajaa
1 ½ rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä

Ainesten esikäsittely
1 Valmista riisi reseptin numero 1 mukaan.
2 Kuivaa naudanpaisti ja leikkaa liha 6 x 0,3 x 0,3 cm kokoisiksi suikaleiksi. Sekoita palat marinadikastikkeeseen.
3 Leikkaa kesäkurpitsa 3 mm paksuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
4 Leikkaa siitakesienet 3 mm paksuiksi viipaleiksi.
5 Leikkaa porkkana 5 cm pituisiksi tikuiksi.
6 Kiehauta pinaatit 30 sekunnin ajan suolavedessä ja huuhtele kylmällä vedellä.

Valmistusohjeet
1 Paista lihasuikaleita keskilämmöllä 3 minuuttia.
2 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kesäkurpitsaviipaleet. Lisää hyppysellinen suolaa.
3 Kuullota siitakesienet ja porkkanat samalla tavalla.
4 Sekoita pinaatin lehtiä varten tarkoitetun kastikkeen ainekset.
5 Laita ruokakulhon pohjalle reilu kauhallinen riisiä.
6 Paista kananmuna rikkomatta keltuaista ja laita riisin päälle.
7 Asettele lihasuikaleet, kesäkurpitsa ja sieniviipaleet sekä porkkanasuikaleet ja pinaatinlehdet kauniisti munakkaan ympärille.
8 Maun mukaan voi lisätä tulista bibimbap-kastiketta.

Vinkki

  • Sekoita bibimbapin ainekset huolellisesti ennen syömistä.

Bap_90.png

bap_91

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s