Unelmanpehmeä riisipuuro

Yachae juk, 야채죽 [jat-chee-dzuk]

Sydäntalvella kun vastustuskyky on koetuksella ja flunssa iskemässä, korealainen pehmeä riisipuuro vihannesten kanssa on parasta lääkettä. Puuron pehmeä koostumus helpottaa kurkkukipua ja kevyet ainekset ovat helposti sulavia. Sen takia koreassa pehmeä riisipuuro on vauvan ensimmäinen kiinteä ruoka, jota voi antaa jo puolivuotiaalle.

4 annosta
1 tunti 40 min (60+40)

Ainekset
4 dl puuroriisiä
2 l vettä
2 siitakesientä
1 sipuli
1 porkkana
½ kesäkurpitsaa

Soijakastikkeen ainekset
4 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä

Ainesten esikäsittely
1 Pese riisiä niin monta kertaa, että pesuvesi on kirkasta ja anna riisin levätä vedessä noin tunti ennen keittämistä.
2 Hienonna sipuli, sieni, porkkana ja kesäkurpitsa.
3 Sekoita keskenään soijakastike, seesamiöljy ja seesaminsiemenet valmiiksi kastikkeeksi.

Valmistusohjeet
1 Kuullota hienonnettu sipuli seesamiöljyssä. Lisää siitakesieni, porkkana sekä kesäkurpitsa ja jatka kuullottamista.
2 Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää valutettu riisi ja jatka kuullottamista.
3 Kuullota riisiä kunnes siitä tulee läpinäkyvää. Lisää 2 l vettä ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
4 Sekoita lastalla, ettei riisi pala pohjaan.
5 Kun vesi alkaa kiehua, laske lämpöä ja keitä kunnes riisi on tarpeeksi pehmeää, noin 10-15 minuuttia.
6 Mausta kastikkeella tarpeen mukaan.

bap_80.png

bap_81.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s