Tteok bokki, 떡볶이 [top-pok-ki]
Koreassa voi kadulla löytää monenmoista pikaruokaa. Yksi suosituimmista on tulinen tteokbokki, jossa punainen chilikastike on pääroolissa. Tulisessa kastikkeessa muhineet riisikakut ja kalaletut koukuttavat jo ensimmäisen kokeilun jälkeen.
4 annosta
30 min
Ainekset
300 g tteok bokki-riisikakkua
80 g korealaista eomuk-kalavalmistetta
½ sipulia
½ porkkanaa
1 kevätsipulin varsi
½ tl murskattua valkosipulia
1,5 dl vettä
Tulisen kastikkeen ainekset
1,5 dl korealaista chilijauhetta
1 dl korealaista gochujang-chilitahnaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl soijakastiketta
Ainesten esikäsittely
1 Huuhtele tteok bokki-riisikakut vedessä.
2 Leikkaa eomuk-kalavalmiste, sipuli, kevätsipuli ja porkkana kuvan osoittamalla tavalla.
3 Sekoita tulisen kastikkeen ainekset kulhossa keskenään.
Valmistusohjeet
1 Kaada vesi wokkipannulle ja lisää valkosipulit ja sekoitetut tulisen kastikkeen ainekset. Keitä kovalla lämmöllä.
2 Lisää tteok bokki-riisikakut, eomuk-kalavalmisteet, sipuli ja porkkana. Keitä kunnes riisikakut ovat pehmeitä.
3 Laske lämpöä ja lisää kevätsipulin varret.
Vinkki
- Jos haluaa miedon version, voi chilitahnan ja chilijauheen sijaan käyttää soijakastiketta(1 dl).