Kimchi bokkeum bap, 김치볶음밥 [kim-chi-bok-kum-bap]
Löytyykö kotoa kimchiä, riisiä, öljyä ja paistinpannu? Sitten voi hetkessä taikoa maittavan aterian sekoittamalla ainekset yhteen ja paistamalla öljyssä. Kimchi bokkeumbap on kiireisen vanhemman suosikki.
4 annosta
30 min
Ainekset
6 dl riisiä
200 g kimchiä
150 g porsaan jauhelihaa
4 rkl ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 purjo
½ sipulia
4 kananmunaa
Ainesten esikäsittely
1 Keitä riisi reseptin 1 mukaan.
2 Leikkaa kimchi 1 cm levyisiksi suikaleiksi.
3 Hienonna purjo ja sipuli.
Valmistusohjeet
1 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja purjo. Lisää porsaan jauheliha ja paista kunnes liha on kypsää.
2 Lisää ensin soijakastike ja sitten kimchi.
3 Paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lisää keitetty riisi. Jatka paistamista samalla sekoittaen ainekset keskenään.
4 Siirrä kimchi bokkeum bap lautaselle. Aseta päälle paistettu muna.
Vinkki
- Porsaan jauhelihan sijaan voi laittaa pekonia, naudanlihaa tai tonnikalasäilykettä.
- Lisäämällä chilitahnaa saa kimchi bokkeumbapista tulisemman.