Paistettua riisiä kimchin kanssa

Kimchi bokkeum bap, 김치볶음밥 [kim-chi-bok-kum-bap]

Löytyykö kotoa kimchiä, riisiä, öljyä ja paistinpannu? Sitten voi hetkessä taikoa maittavan aterian sekoittamalla ainekset yhteen ja paistamalla öljyssä. Kimchi bokkeumbap on kiireisen vanhemman suosikki.

4 annosta
30 min

Ainekset
6 dl riisiä
200 g kimchiä
150 g porsaan jauhelihaa
4 rkl ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 purjo
½ sipulia
4 kananmunaa

Ainesten esikäsittely
1 Keitä riisi reseptin 1 mukaan.
2 Leikkaa kimchi 1 cm levyisiksi suikaleiksi.
3 Hienonna purjo ja sipuli.

Valmistusohjeet
1 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja purjo. Lisää porsaan jauheliha ja paista kunnes liha on kypsää.
2 Lisää ensin soijakastike ja sitten kimchi.
3 Paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja lisää keitetty riisi. Jatka paistamista samalla sekoittaen ainekset keskenään.
4 Siirrä kimchi bokkeum bap lautaselle. Aseta päälle paistettu muna.

Vinkki

  • Porsaan jauhelihan sijaan voi laittaa pekonia, naudanlihaa tai tonnikalasäilykettä.
  • Lisäämällä chilitahnaa saa kimchi bokkeumbapista tulisemman.

bap_66.png

bap_67.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s