Kirkas kanaliemi

Dak baeksuk, 닭백숙 [dak-pek-suk]

Jos väsyneenä syyspimeällä haluaa keittää itselleen maittavan ja energiapitoisen aterian vähällä vaivalla, on korealainen kirkas kanaliemi oiva ratkaisu. Tämä helppo keitto valmistuu keittämällä kanaa ja valkosipulia tunnin ajan vedessä.

4 annosta
1 tunti

Ainekset
2 pientä 500~600 g painoista broileria
2,5 l vettä
10 valkosipulinkynttä
3 purjon valkoista osaa
1 sipuli
suolaa
pippuria
koristeluun kevätsipulia

Ainesten esikäsittely
1 Puhdista ja pese huolellisesti broilerit kylmällä vedellä. Poista ylimääräinen rasva ja puolita broilerit.
2 Kuori ja pese valkosipuli, pese purjo ja leikkaa 10 cm pätkiksi. Pese sipuli ja leikkaa kuorineen lohkoiksi.
3 Viipaloi kevätsipuli.

Keitto-ohjeet
1 Laita broilerit, valkosipuli, purjo ja sipuli kattilaan ja lisää vesi.
2 Sulje kansi ja keitä kunnes vesi alkaa kiehua. Laske lämpöä ja kuori rasvakerros pois ja keitä lisää noin 40 min.
3 Laita keitetyt broilerinpuolikkaat liemen kanssa kulhoihin ja ripottele hienonnettu kevätsipuli koristeeksi ennen tarjoilua.
4 Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Vinkki

  • Perinteinen korealainen samgye tang-keitto valmistetaan seuraavasti: täytä broileri pestyllä tahmealla riisillä ja laita mukaan yksi ginsengjuuri, kaksi valkosipulinkynttä ja kaksi jujuban hedelmää. Sido langalla tai puutikulla broilerin jalat ristiin niin, että sisältö ei pursua ulos.
  • Voi myös lisätä perinteisiä kuivattuja korealaisia yrttejä, joita voi ostaa Korean-matkalta: kurjenherne (astragalus propinquus), karhunputki (angelica gigas), venäjänjuuri (eleutherococcus senticosus) ja seitsensormiaralia (kalopanax septemlobus).

bap_78.png

bap_79.png