Dak galbi, 닭갈비 [dak-kal-bi]
Bulgogia hieman halvempi anju, 안주 [an-dzu] eli alkoholin kanssa tarjottava kyytipoika on tulinen dak galbi, joka on erityisesti opiskelijoiden ja varusmiesten suosiossa. Alunperin Chuncheonin maakunnasta lähtöisin oleva resepti on levinnyt ympäri Koreaa.
4 annosta
1 tunti
Ainekset
800 g broilerin filesuikaletta tai rintafilettä
1 bataatti
½ porkkanaa
2 kevätsipulin vartta
½ sipulia
¼ keräkaalia
3 rkl ruokaöljyä
1 rkl seesamiöljyä
½ rkl seesaminsiemeniä
Lihamarinadin ainekset
5 rkl korealaista chilitahnaa
5 tl soijakastiketta
2 rkl korealaista chilijauhetta
2 rkl murskattua valkosipulia
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
3 rkl hunajaa tai siirappia
Ainesten esikäsittely
1 Jos käytät kokonaisia broilerin rintafileitä, leikkaa 3 x 2 cm kokoisiksi suikaleiksi.
2 Sekoita keskenään lihamarinadin ainekset.
3 Laita kananliha isoon kulhoon ja sekoita siihen marinadikastike.
4 Peitä kulho tuorekelmulla ja laita 20 minuutiksi jääkaappiin.
5 Leikkaa bataatti, porkkana ja kaali 1 cm levyisiksi paloiksi.
6 Leikkaa kevätsipulin varsi vinosuikaleiksi ja sipuli 1 cm paksuisiksi siivuiksi.
Valmistusohjeet
1 Kuumenna paistinpannulla 3 rkl ruokaöljyä. Paista keskilämmöllä vihannekset ja lihasuikaleet hämmentäen huolellisesti noin 5-10 minuuttia kunnes liha on kypsää.
2 Lisää kevätsipuli ja seesamiöljy ja paista vielä hetki.
3 Siirrä valmis dak galbi lautaselle ja sirottele koristeeksi seesaminsiemeniä.
Vinkki
- Koreassa käytetään rintafilesuikaleiden asemasta kanankoivesta tehtyjä suikaleita. Tällöin kanankoivesta leikataan sopivan kokoisia suikaleita fileveitsellä.
- Joukkkoon voi lisätä myös tteok bokki-riisikakkua.