Grillattu ja marinoitu naudanliha

Bulgogi, 불고기 [bul-go-gi]

Eurooppalaisille tunnetuin korealainen ruokalaji on ehdottomasti bulgogi, joka tehdään naudan ulko-tai sisäfileestä. Kyseessä on juhlaruoka, joka marinoidaan edellisenä iltana. Vieraiden saapuessa on mukava istua pöydän ääreen ja grillata bulgogia yhdessä.

4 annosta
1 tunti

Ainekset
500 g naudan ulkofilettä
1-2 sipulia
100 g (noin 20 kpl) salaatinlehtiä

Marinadikastikkeen ainekset
5 rkl soijakastiketta
3 rkl sokeria
4 rkl hienoksi survottua päärynää
½ rkl hunajaa
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
1 rkl murskattua valkosipulia
1 rkl seesaminsiemeniä
½ rkl jauhettua mustapippuria
1 rkl seesamiöljyä

Ainesten esikäsittely
1 Pyyhi veri lihasta ja leikkaa 3 mm ohuiksi viipaleiksi poikkisyyhyn.
2 Leikkaa sipuli 5 mm ohuiksi viipaleiksi.
3 Sekoita kulhossa marinadikastikkeen ainekset keskenään.
4 Pese salaatinlehdet.

Valmistusohjeet
1 Hiero marinadikastiketta lihaviipaleisiin ja laita odottamaan puoleksi tunniksi.
2 Paista kovalla lämmöllä marinoitua lihaa sipulin kanssa 3 minuuttia ja hämmennä lastalla. Paista vielä miedolla lämmöllä 3 minuuttia.
3 Nauti salaatinlehtien kanssa.

Vinkki

  • Paistaessa voi sipulin lisäksi laittaa sieniä tai porkkanaa mukaan.

bap_58.png

bap_59.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s