Paistetut bataattinuudelit

Japchae, 잡채 [dzap-chee]

Yhdestäkään korealaisesta juhlapöydästä ei puutu japchae-nuudeleita. Ruoka on suosittu, koska se sisältää vihanneksia, sieniä ja naudanlihaa, jotka on vokattu yhdessä bataattijauhoista tehtyjen nuudeleiden kanssa.

4 annosta
1 tunti

Ainekset
100 g korealaisia dangmyeon-
bataattinuudeleita
200 g possun sisäpaistia
½ sipulia
3 siitakesientä
½ porkkanaa
150 g tuoretta pinaattia
½ paprikaa
1 kananmuna
6 rkl ruokaöljyä
2 l vettä
1 dl soijakastiketta

Marinadikastikkeen ainekset
1 rkl soijakastiketta
½ rkl sokeria
2 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl murskattua valkosipulia
½ tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
⅛ tl jauhettua mustapippuria
Kastike pinaattia varten
½ rkl soijakastiketta
1 tl hienonnettua kevätsipulia
½ tl murskattua valkosipulia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä

Kastikkeen ainekset nuudeleihin
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
½ rkl seesaminsiemeniä
½ rkl seesamiöljyä
½ tl murskattua valkosipulia
⅛ tl jauhettua mustapippuria

Ainesten esikäsittely
1 Pyyhi veri lihasta ja leikkaa 3 mm ohuiksi viipaleiksi poikkisyyhyn. Sekoita palat marinadikastikkeeseen.
2 Leikkaa porkkana ja paprika 5 cm pituisiksi tikuiksi. Leikkaa sipuli pieniksi lohkoiksi ja leikkaa sienet viipaleiksi.
3 Kiehauta 1 l vettä ja laita pinaatin lehdet kattilaan. Lisää ½ rkl suolaa ja keitä 10 sekuntia. Valuta kuuma vesi ja huuhdo pinaatin lehdet kylmällä vedellä. Sekoita pinaatti kastikkeen kanssa.
4 Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen ja paista erikseen. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
5 Liota kylmässä vedessä korealaisia dangmyeon-bataattinuudeleita 20 minuuttia.

Valmistusohjeet
1 Kuumenna ruokaöljy paistinpannulla ja paista marinoidut porsaanpalat 5 minuuttia keskilämmöllä.
2 Paista sipuli ja sienet erikseen keskilämmöllä 2 minuuttia.
3 Paista porkkanoita ruokaöljyssä minuutti kovalla lämmöllä ja paista paprikoita 30 sekuntia kovalla lämmöllä.
4 Laita kattilaan 1 l vettä, 1 dl soijakastiketta ja 1 rkl ruokaöljyä ja kuumenna kunnes vesi alkaa kiehua. Laita liotetut nuudelit kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Valuta vesi.
5 Kuumenna ruokaöljy paistinpannulla. Paista keitetyt nuudelit ja nuudelikastikkeen ainekset 5 minuuttia keskilämmöllä.
6 Sekoita kaikki paistetut ainekset isossa kulhossa ja tarjoile.

Vinkki

  • Porsaanlihan sijaan voi käyttää naudan sisäfilettä tai lihan voi jättää kokonaan pois.

Bap_55.png

Bap_56.png

Bap_57.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s