Haemul pajeon, 해물파전 [hee-mul-pha-dzon]
Haemul pajeon on kullanvärinen ja rapeaksi öljyssä paistettu korealainen ohukainen, johon lisätään tavallisesti mereneläviä ja kevätsipulia. Korealaiset syövät mielellään haemul pajeonia sadesäällä, vähän niin kuin Suomessa lettuja. Niinpä Suomessakin voisi syyssateiden alkaessa herkutella haemul pajeonilla.
4 annosta
30 min
Ainekset
200 g pakastemereneläviä
3 dl suolavettä, jossa suolaa on ½ tl
200 g kevätsipulin vartta (noin yksi nippu )
1 vihreä chili
1 punainen chili
1 kananmuna
2 rkl ruokaöljyä
Juokseva taikina
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl vettä
¼ tl suolaa
Dippikastike
2 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
¼ tl korealaista chilijauhetta
Ainesten esikäsittely
1 Pese pakastemerenelävät suolavedessä. Valuta vesi.
2 Pese kevätsipulin varret ja leikkaa 20 cm pituisiksi pätkiksi.
3 Leikkaa chilit vinosti ohuiksi renkaiksi.
4 Sekoita taikina.
5 Sekoita dippikastikkeen ainekset pienessä astiassa
Valmistusohjeet – yhdelle ohukaiselle
1 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kaada pannulle ⅛ taikinasta (noin 0,3 dl).
2 Asettele neljäsosa kevätsipulin varsista riviin taikinan päälle. Ripottele neljäsosa merenelävistä ja chilistä kevätsipulin päälle. Kaada ⅛ taikinasta (noin 0,3 dl) kevätsipulin päälle. Vatkaa kananmuna ja kaada päälle.
3 Paista keskilämmöllä 5 minuuttia ja käännä ohukainen. Paista vielä 3 minuuttia.
4 Leikkaa ohukainen saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi ja nauti dippikastikkeen kanssa.