Mereneläväohukaiset

Haemul pajeon, 해물파전 [hee-mul-pha-dzon]

Haemul pajeon on kullanvärinen ja rapeaksi öljyssä paistettu korealainen ohukainen, johon lisätään tavallisesti mereneläviä ja kevätsipulia. Korealaiset syövät mielellään haemul pajeonia sadesäällä, vähän niin kuin Suomessa lettuja. Niinpä Suomessakin voisi syyssateiden alkaessa herkutella haemul pajeonilla.

4 annosta
30 min

Ainekset
200 g pakastemereneläviä
3 dl suolavettä, jossa suolaa on ½ tl
200 g kevätsipulin vartta (noin yksi nippu )
1 vihreä chili
1 punainen chili
1 kananmuna
2 rkl ruokaöljyä

Juokseva taikina
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl vettä
¼ tl suolaa

Dippikastike
2 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
¼ tl korealaista chilijauhetta

Ainesten esikäsittely
1 Pese pakastemerenelävät suolavedessä. Valuta vesi.
2 Pese kevätsipulin varret ja leikkaa 20 cm pituisiksi pätkiksi.
3 Leikkaa chilit vinosti ohuiksi renkaiksi.
4 Sekoita taikina.
5 Sekoita dippikastikkeen ainekset pienessä astiassa

Valmistusohjeet – yhdelle ohukaiselle
1 Kuumenna öljy paistinpannulla ja kaada pannulle ⅛ taikinasta (noin 0,3 dl).
2 Asettele neljäsosa kevätsipulin varsista riviin taikinan päälle. Ripottele neljäsosa merenelävistä ja chilistä kevätsipulin päälle. Kaada ⅛ taikinasta (noin 0,3 dl) kevätsipulin päälle. Vatkaa kananmuna ja kaada päälle.
3 Paista keskilämmöllä 5 minuuttia ja käännä ohukainen. Paista vielä 3 minuuttia.
4 Leikkaa ohukainen saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi ja nauti dippikastikkeen kanssa.

bap-korealainen-keittokirja_46

bap-korealainen-keittokirja_47

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s