Kimchi-ohukainen

Kimchi jeon, 김치전 [kim-chi-dzon]

Kimchi jeon ohukaisia voi syödä kaikissa olosuhteissa: ne käyvät alkupaloiksi, välipalaksi, alkoholin kanssa tai pääruoan lisukkeena. Valmistaminen on hyvin yksinkertaista. Veteen lisätään jauhoja ja kimchiä. Sitten seos vain paistetaan. Jos haluaa vähän vaihtelua, voi kimchin lisäksi sekoittaa taikinaan possua tai kalmaria. Mitä ohuempi ohukainen sitä parempi maku.

4 annosta
30 min

Ainekset
200 g kimchiä
1 sipuli
1 vihreä chili
1 punainen chili

Taikinan ainekset
1,4 dl jauhoja
2 dl vettä
¼ tl suolaa

Happaman soijakastikkeen ainekset
2 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
¼ tl korealaista chilijauhetta

Ainesten esikäsittely
1 Leikkaa kimchi kuvan mukaisesti 1 cm levyisiksi suikaleiksi.
2 Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kuvan mukaan.
3 Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi.
4 Valmista hapan soijakastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Valmistusohjeet
1 Sekoita kulhossa jauhot, kimchi, suola ja sipuli sekä vesi. Veden asemasta voi käyttää myös kimchin omaa mehua.
2 Kaada kuumalle pannulle öljyä. Kaada noin kaksi kauhallista taikinaa. Ripottele päälle chilisuikaleet.
3 Paista noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta.
4 Leikkaa kimchi jeon annospaloiksi ja nauti kastikkeen kanssa.

Bap_48.png

bap_49

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s