Samgyeopsal, 삼겹살 [sam-gjop-sal]
Työpäivän jälkeen mehevät ja rapeaksi paistetut possunkyljestä leikatut palat auttavat luomaan yhteishenkeä työporukassa.
4 annosta
30 min
Ainekset
1,2 kg luutonta porsaankylkeä viipaleiksi leikattuna
600 g salaattia (noin 40 lehteä)
4 kevätsipulia
1 sipuli
1 porkkana
1 kurkku
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
Soijapaputahna-dippikastikkeen ainekset
5 rkl soijapaputahnaa
2 ½ rkl korealaista chilitahnaa
1 rkl murskattua valkosipulia
1 rkl hienonnettua kevätsipulia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
3 rkl vettä
Suolaöljy-dippikastikkeen ainekset
½ tl suolaa
1 rkl seesamiöljyä
⅛ tl jauhettua mustapippuria
Ainesten esikäsittely
1 Pese vihannekset kylmällä vedellä.
2 Leikkaa sipuli, kevätsipuli, porkkana ja kurkku sopivan kokoisiksi.
3 Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa chili vinosti ohuiksi renkaiksi.
4 Sekoita soijapaputahna-dippikastikkeen ainekset keskenään.
5 Laita suolaöljy-dippikastikkeen ainekset pieneen astiaan.
Valmistusohjeet
1 Grillaa porsaanlihaa kovalla lämmöllä molemmilta puolilta kunnes rasva alkaa tiristä. Laske lämpöä ja jatka grillaamista kunnes possunkylkiviipaleet ovat saaneet kauniin ruskean värin.
2 Leikkaa liha saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi.
3 Grillaa lihan kanssa sipulirenkaita, valkosipulia ja kevätsipulia.
4 Ota salaatinlehti vasempaan käteen ja laita sille pala porsaankylkeä, dippikastiketta ja vihanneksia. Kääri salaatti rullalle ja nauti.
5 Nauti dipattujen porkkana- ja kurkkutikkujen kanssa.
Vinkki
- Edellä mainittujen vihannesten lisäksi kylkipalojen kanssa voi paistaa myös sieniä tai kimchiä.