Soijapapu tahnamuhennos

Doenjang jjigae, 된장찌개 [döen-dzang-tzi-gee]

Doenjang jjigae on perinteinen korealainen muhennos, jonka pääraaka-aineena on soijapaputahna eli doenjang. Lisäksi maun mukaan voi lisätä tofua, sieniä, naudanlihaa, chiliä, purjosipulia, perunaa ja kesäkurpitsaa. Doenjang jjigae on helppo valmistaa minkä ansiosta riisin kanssa tarjottuna se on erittäin suosittu korealainen arkiruoka.

4 annosta
40 min

Ainekset
7 dl vettä
4 lehteä kuivattua rakkolevää
8 siitakesientä
4 rkl doenjang-soijapaputahnaa
250 g tofua
2 perunaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1 vihreä chili
1 punainen chili
1 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl korealaista chilijauhetta

 

Ainesten esikäsittelyv
1 Keitä 5 siitakesientä ja rakkolevät 7 dl:ssa vettä noin 10 minuutin ajan. Ota liemi talteen.
2 Huuhtele 3 siitakesientä ja leikkaa neljään osaan.
3 Leikkaa kevätsipulit 2 cm pätkiin ja leikkaa kesäkurpitsat ja perunat keskikokoisiksi lohkoiksi.
4 Leikkaa vihreä ja punainen chili vinoviipaleiksi.

Valmistusohjeet
1 Lisää soijapaputahna liemeen.
2 Keitä kovalla lämmöllä 4 minuuttia ja lisää vihannekset. Keitä vielä 10 minuuttia.
3 Lisää tofu ja keitä 2 minuuttia. Lopuksi lisää chili, kevätsipuli, valkosipuli ja keitä 1 minuutti.
4 Tarvittaessa voi lisätä chilijauhetta.

 

Vinkki

  • Muhennokseen voi lisätä naudanlihan palasia tai mereneläviä.
  • Sieni- ja merileväliemen sijaan voi käyttää riisin toista pesuvettä.

 

Bap - korealainen keittokirja_40.png

bap-korealainen-keittokirja_41

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s