Pehmeä tofumuhennos

Sundubu jjigae, 순두부찌개 [sun-du-bu-tzi-gee]

Pehmeä tofu eli jalotofu on koostumukseltaan pehmeämpää ja hauraampaa kuin tavallinen tofu. Tämän takia mausteista jalotofumuhennosta pidetään hieman arkiruokaa parempana.

4 annosta
1 tunti

Ainekset
Kaksi 300 g pakettia pehmeää jalotofua
200 g pakastemereneläviä
3 dl suolavettä jossa suolaa on ½ tl
1 vihreä chili
1 punainen chili
1 kevätsipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl kalakastiketta
3 dl vettä keittämiseen
1 rkl ruokaöljyä
1 kananmunan keltuainen

Maustekastikkeen ainekset
1 rkl nuorta soijakastiketta
½ tl suolaa
1 ½ rkl chilijauhetta
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
2 rkl hienonnettua sipulia
1 rkl murskattua valkosipulia
1 ½ rkl seesamiöljyä

Ainesten esikäsittely
1 Leikka jalotofu 4 x 4 x 2 cm kuutioiksi.
2 Pese pakastemerenelävät suolavedessä. Valuta vesi.
3 Sekoita kulhossa maustekastikkeen ainekset keskenään.
4 Leikka kevätsipuli ja chilit ohuiksi renkaiksi.

Valmistusohjeet
1 Kuumenna ruokaöljy keskilämmöllä. Lisää sekoitetut maustekastikkeen ainekset.
2 Lisää keitinvesi ja kiehauta kovalla lämmöllä. Lisää jalotofun palaset ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3 Lisää merenelävät ja kalakastike. Keitä 2 minuuttia.
4 Lisää kevätsipuli ja chilit. Keitä 2 minuuttia lisää.
5 Lopuksi keittoon voi lisätä kananmunan keltuaisen.

Vinkki

  • Pakastemerenelävien sijasta voi käyttää sianlihaa tai tuoreita ostereita.
  • Jotta jalotofun maku ja muoto säilyisivät sitä ei kannattaa keittää liian pitkään.

Bap - korealainen keittokirja_42.png

bap-korealainen-keittokirja_43

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s