Villiyrtti- ja vihanneslisukkeet

Villiyrtti- ja vihanneslisukkeet ovat Koreassa suosittuja etenkin maaseudulla, missä kasvaa paljon luonnonvaraisia kasveja. Erityisesti keväällä syödään paljon uusia tuoreita kasveja kevätväsymyksen kukistamiseksi. Suomalaisillekin tuttu rikkaruoho vuohenputki ja sananjalka ovat Koreassa yleisesti syötäviä vihanneksia, joita käytetään ruoanlaitossa. Vastaavia lisukkeita voi valmistaa myös muista viljellyistä vihanneksista.

4 annosta
15 min per lisuke (15 +15 +15)

 

Vuohenputkilisuke
Cham namul 참나물 [cham-na-mul]

Vuohenputkilisukkeeseen
100 g vuohenputkea
1 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
5 dl vettä

1 Pese vuohenputket ja leikkaa 4 cm pituisiksi.
2 Ryöppää vuohenputket kiehuvassa vedessä, johon on lisätty ½ tl suolaa.
3 Valuta kuuma vesi ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista pois ylimääräinen vesi.
4 Sekoita vuohenputket kulhossa soijakastikkeen, valkosipulin, kevätsipulin ja seesamiöljyn kanssa. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita.
5 Lopuksi ripottele seesaminsiemenet.

 

Kesäkurpitsalisuke
Hobak namul 호박나물 [ho-bak-na-mul]

Kesäkurpitsalisukkeeseen
1 kesäkurpitsa
½ sipulia
2 tl murskattua valkosipulia
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
¼ tl suolaa
1 tl seesaminsimeniä
1 tl seesamiöljyä
2 tl ruokaöljyä

1 Leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja viipaloi sipuli.
2 Kuullota valkosipuli ruokaöljyssä ja lisää kesäkurpitsaviipaleet.
3 Lisää suola ja sipuli. Jatka paistamista.
4 Lisää kevätsipuli ja seesamiöljy ja paista vielä hetki.
5 Lopuksi ripottele seesaminsiemenet.

 

Sienilisuke
Beoseot namul 버섯나물 [po-sot-na-mul]

Sienilisukkeeseen
200 g kanttarelleja
2 rkl soijakastiketta
½ sipulia
½ rkl murskattua valkosipulia
1 rkl hienonnettua kevätsipulia
¼ tl suolaa
⅛ tl jauhettua mustapippuria
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä
2 rkl ruokaöljyä

1 Pese ja kuivaa sienet.
2 Leikkaa sipuli pieniksi lohkoiksi.
3 Kuullota sipuli ruokaöljyssä ja lisää sienet, soijakastike, valkosipuli, kevätsipuli, suola, pippuri ja seesamiöljy kovalla lämmöllä.
4 Lopuksi ripottele seesaminsiemenet.

 

Bap_33.png

Bap_34.png

bap_35

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s