Soijakastikkeessa paistetut perunat

Gamja jorim, 감자조림 [gam-dza-dzo-rim]

Juureksista saa helposti suussa sulavia pieniä suolaisia makupaloja, jotka saavat riisin maistumaan entistä paremmalta. Suomessa paljon käytetystä perunastakin voi valmistaa korealaiseen tapaan riisin lisuketta.

4 annosta
20 min

Ainekset
500 g perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 paprika
2 rkl ruokaöljyä

Kastikkeen ainekset
4 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
½ rkl murskattua valkosipulia
¼ tl jauhettua mustapippuria
1 tl seesaminsiemeniä
1 dl vettä

 

Ainesten esikäsittely
1 Kuori perunat, leikkaa 2 cm kuutioksi ja laita veteen.
2 Pese ja leikkaa sipuli, porkkana ja paprika sopivan kokoiseksi.

Valmistusohjeet
1 Ota perunat pois vedestä ja kuivaa ne.
2 Paista perunoita miedolla lämmöllä ruokaöljyssä 3-4 minuuttia.
3 Lisää porkkana ja kastike.
4 Peitä kannella ja kypsennä.
5 Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, lisää sipuli ja paprika. Jatka paistamista kunnes kastike sakenee.
6 Kun kaikki ainekset ovat kypsiä, lisää seesamiöljy, seesaminsiemenet ja halutessasi jauhettua mustapippuria.

 

Vinkki

  • Voi myös lisätä tummaa siirappia antamaan väriä.

 

Bap - korealainen keittokirja_36.png

bap-korealainen-keittokirja_37

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s