Gamja jorim, 감자조림 [gam-dza-dzo-rim]
Juureksista saa helposti suussa sulavia pieniä suolaisia makupaloja, jotka saavat riisin maistumaan entistä paremmalta. Suomessa paljon käytetystä perunastakin voi valmistaa korealaiseen tapaan riisin lisuketta.
4 annosta
20 min
Ainekset
500 g perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 paprika
2 rkl ruokaöljyä
Kastikkeen ainekset
4 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
½ rkl murskattua valkosipulia
¼ tl jauhettua mustapippuria
1 tl seesaminsiemeniä
1 dl vettä
Ainesten esikäsittely
1 Kuori perunat, leikkaa 2 cm kuutioksi ja laita veteen.
2 Pese ja leikkaa sipuli, porkkana ja paprika sopivan kokoiseksi.
Valmistusohjeet
1 Ota perunat pois vedestä ja kuivaa ne.
2 Paista perunoita miedolla lämmöllä ruokaöljyssä 3-4 minuuttia.
3 Lisää porkkana ja kastike.
4 Peitä kannella ja kypsennä.
5 Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, lisää sipuli ja paprika. Jatka paistamista kunnes kastike sakenee.
6 Kun kaikki ainekset ovat kypsiä, lisää seesamiöljy, seesaminsiemenet ja halutessasi jauhettua mustapippuria.
Vinkki
- Voi myös lisätä tummaa siirappia antamaan väriä.