Keitetty riisi

Bap, 밥 [bap]

Kulhollinen riisiä on korealaisille perusaterian tärkein osa.

 

4 annosta
50 min (30+20 min)

Ainekset
6 dl puuroriisiä
7 dl kylmää vettä

 

Ainesten esikäsittely
1 Pese riisiä niin monta kertaa, että pesuvesi on kirkasta.
2 Anna riisin levätä vedessä noin 30 minuuttia ennen keittämistä. (Tämän vaiheen voi jättää väliin, mutta silloin keitinveden määrää pitää lisätä 2 desilitralla.)

Valmistusohjeet
1 Laita esikäsitelty riisi kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kannen alla kovalla lämmöllä.
2 Kun vesi alkaa kiehua, sekoita riisiä kunnolla ettei se pala pohjaan ja keitä 10 min lisää miedolla lämmöllä.
3 Sammuta lämpö ja anna riisin höyrystyä kannen alla 10 min.
4 Sekoita lastalla ja asettele bap tarjoilukulhoon.

 

Vinkki

  • Valkoiseen puuroriisiin voi lisätä tummaa riisiä, musta- tai punapapuja, ohrasuurimoita, herneitä, durraa tai hirssiä.
  • Helpoin ja kätevin tapa on valmistaa bap riisinkeittimessä ohjeen mukaan.

Bap - korealainen keittokirja_13.png

bap-korealainen-keittokirja_14

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s