Bap, 밥 [bap]
Kulhollinen riisiä on korealaisille perusaterian tärkein osa.
4 annosta
50 min (30+20 min)
Ainekset
6 dl puuroriisiä
7 dl kylmää vettä
Ainesten esikäsittely
1 Pese riisiä niin monta kertaa, että pesuvesi on kirkasta.
2 Anna riisin levätä vedessä noin 30 minuuttia ennen keittämistä. (Tämän vaiheen voi jättää väliin, mutta silloin keitinveden määrää pitää lisätä 2 desilitralla.)
Valmistusohjeet
1 Laita esikäsitelty riisi kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kannen alla kovalla lämmöllä.
2 Kun vesi alkaa kiehua, sekoita riisiä kunnolla ettei se pala pohjaan ja keitä 10 min lisää miedolla lämmöllä.
3 Sammuta lämpö ja anna riisin höyrystyä kannen alla 10 min.
4 Sekoita lastalla ja asettele bap tarjoilukulhoon.
Vinkki
- Valkoiseen puuroriisiin voi lisätä tummaa riisiä, musta- tai punapapuja, ohrasuurimoita, herneitä, durraa tai hirssiä.
- Helpoin ja kätevin tapa on valmistaa bap riisinkeittimessä ohjeen mukaan.